У Миколаєві патрульним довелося ганятися за п'яним чиновником ОГА

Читать на русском
Згідно з даними поліції, чиновник не відреагував на вимогу патруля зупинити машину і почав збільшувати швидкість, а після затримання - погрожував і намагався дати хабар
Ілюстративне фотоFacebook

У центрі Миколаєва в ніч з 12 на 13 березня стався інцидент з чиновником обласної державної адміністрації; Ігор Бурда намагався відірватися від патрульних автомобілів, а коли не вийшло - запропонував поліцейським хабар, щоб уникнути відповідальності.

Про це повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, посилаючись на інформацію миколаївської поліції.

Згідно з даними поліції, Бурда не відреагував на вимогу патруля зупинити машину і почав збільшувати швидкість. Коли поліції все-таки вдалося зупинити машину порушника, чиновник категорично відмовився пройти алкотест, маючи при цьому всі ознаки алкогольного сп'яніння. Також він почав пропонувати поліцейським гроші, щоб зам'яти справу. На порушника в результаті були складені протоколи.

Кім вже заявив, що виходячи з цієї ситуації, він очікує від Бурди заяву на звільнення за власним бажанням.

«Намагатися втекти від поліції, створюючи аварійну ситуацію і наражаючи на небезпеку інших людей, - неприпустимо! А для держслужбовця - вдвічі більше неприпустимо! Про «порішати» взагалі раджу всім просто забути та не спокушати долю», - написав Кім.

Також Кім написав, що вже дав доручення керівнику апарату Миколаївської ОДА і Державної служби області провести додаткове ознайомлення посадових осіб з етичним кодексом українського держслужбовця і посилити роботу з транспортної дисципліни.

Нагадаємо, в січні стало відомо, що ексзаступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немилостивий їздив за кермом автомобіля Mercedes в нетверезому стані. Його автомобіль патрульні зупинили на вулиці Жилянській у Києві через порушення правил дорожнього руху - «виїзд на дорогу з одностороннім рухом». Під час спілкування виявилося, що водій нетверезий.

Патрульні застосували до нього наручники та склали протокол про адмінзатримання.

21 січня Кабінет Міністрів звільнив Немилостивого. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський сказав, що вчинок його заступника є неприйнятним і підриває авторитет представника виконавчої влади.

«Слово і Діло» підготувало інфографіку про нетверезих чиновників за кермом, де зібрали найгучніші випадки в Україні та світі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: