НАБУ проводить обшуки в «Енергоатомі»

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в центральному офісі держпідприємства Енергоатом. Вони пов'язані з продажем електроенергії.
Фото: genplanua

Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в центральному офісі держпідприємства «НАЕК» Енергоатом». Вони пов'язані з продажем електроенергії.

Цю інформацію підтвердив глава НАБУ Артем Ситник в Twitter.

«Відбуваються обшуки, санкціоновані Антикорупційним судом. Щоб не розголошувати таємницю досудового розслідування, можна сказати те, що ця справа дійсно стосується продажу електроенергії ряду комерційних структур», – розповів він.

Глава НАБУ пояснив причини розслідування: «розслідування було почате, тому що є певні дискримінаційні умови при продажу електроенергії. Формуються квоти таким чином, щоб їх можна було викупити окремим споживачам електроенергії».

Він зазначив, що це суттєвим чином впливало на формування ціни на електроенергію.

«Відповідно можна говорити про потенційні збитки державі внаслідок того, що держава продає електроенергію за свідомо заниженими цінами», - підсумував Ситник.

Нагадаємо, раніше звільнився з посади працівник «Енергоатому» Ігор Орлов, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від екснардепа Максима Микитася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: