ВР наступного тижня розгляне два «земельних» законопроєкти – нардеп

Читать на русском
Рада на наступному тижні планує розглянути законопроєкти про передачу землі в громади і про електронні земельні аукціони.
Фото: пресслужба СН/Facebook

Парламент на наступному тижні планує розглянути законопроєкти в рамках земельної реформи. Перший – про передачу землі у громади (№2194), другий – про електронні земельні аукціони (№2195).

Про це розповів голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко під час форуму голів ОТГ «Ефективні бюджети» в п'ятницю, 12 березня, передає Інтерфакс-Україна.

В Україні розікрали 5 мільйонів гектарів землі – ЗеленськийЗа роки незалежності в Україні було вкрадено 5 з 7 мільйонів гектарів сільськогосподарських земель.

«У нас була мрія, щоб люди розпоряджалися землею, і з 1 липня це буде. На цьому тижні (з 15 по 19 березня - ред.), до речі, у Верховній раді будемо голосувати за (законопроєкт) 2194, він стоїть на порядку денному, - це законопроєкт, який передасть вам землю. І разом з ним - 2195 про аукціони», - сказав Корнієнко.

Нагадаємо, в Україні планують дозволити продаж землі через інтернет на електронних аукціонах. Раніше комітет парламенту з питань аграрної та земельної політики рекомендував Раді схвалити в другому читанні законопроєкт №2195.

Документ пропонує продавати земельні ділянки державної і комунальної власності виключно через електронні аукціони в електронній торговій системі в режимі реального часу в інтернеті.

За результатами цих торгів буде укладатися договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію з переможцем, який запропонував найвищу ціну за ділянку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: