В Україні розікрали 5 мільйонів гектарів землі – Зеленський

Читать на русском
За роки незалежності в Україні було вкрадено 5 з 7 мільйонів гектарів сільськогосподарських земель.
president.gov.ua

За роки незалежності в Україні було вкрадено 5 з 7 мільйонів гектарів сільськогосподарських земель.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час спілкування з журналістами чотирьох телеканалів, передає пресслужба ОПУ.

Ринок землі в Україні: що передбачає ухвалений законРинок землі в Україні запрацює з липня 2021 року. Хто й скільки землі зможе купити – на інфографіці.

«Політики старого покоління багато років лякали український народ земельною реформою, не даючи людям права вільно розпоряджатися своєю землею. За цей час з 7 млн ​​гектарів сільськогосподарських земель у державній власності залишилося трохи більше 2 млн га, ще 5 млн га просто вкрали», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що ті 2 мільйони гектарів, які залишилися, він передав у власність громад.

«Ми встигли два мільйони гектарів моїм указом передати ОТГ. І тепер вони будуть відповідати за використання цієї землі, за наповнення місцевого бюджету. І це правильно», - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 15 жовтня підписав указ №449, яким передав 2 млн га сільгоспземлі громадам. За його словами, 26 жовтня всі новостворені громади отримають землі в комунальну власність.

Колишній міністр економіки Тимофій Милованов висловив думку, що передавати землю громадам було б доцільно не президентським указом (бо його можуть скасувати - діючий президент або наступний), а на законодавчому рівні.

Раніше Зеленський підписав закон про відкриття ринку землі в Україні.

«Слово і діло» докладно розбиралася, що передбачає цей закон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: