«Редколегія» на Skrypin.ua: флешбеки Харківських угод, що буде з партією Шарія та кому потрібен «Вагнергейт»

Читать на русском

Сьогодні в Редколегії на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть з гостями студії найважливіші теми цього тижня.

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть основні теми цього тижня разом з гостями студії Романом Кульчинським (головним редактором TEXTY.org.ua) та журналістом Сергієм Івановим.

Цього тижня юстиції попросило Окружний адміністративний суд Києва заборонити діяльність «Партії Шарія». ОАСК відкрив провадження за цим позовом. Дана справа буде розглянута в ОАСК за спрощеним позивним провадженням з викликом сторін. Судове засідання призначене на 6 квітня.

СБУ оголосила підозру блогеру Анатолію Шарію 16 лютого. За їхніми даними, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Він діяв на замовлення іноземних структур.

Цього тижня стало відомо, що Служба безпеки України проведе перевірку по кожному з депутатів, які голосували у 2010 році за ратифікацію Харківських угод - коли Україна продовжила перебування Чорноморського флоту Росії на базах в Криму в обмін на газ. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

РЕДКОЛЕГІЯ: Флешбеки "Харківських угод", що буде з партією Шарія та кому потрібен вагнергейтskrypin.ua

Чиновник зазначив, якщо СБУ вважатиме за потрібне, за результатами перевірки мають бути відкриті справи за статтею 111 - державна зрада. Належить перевірити дії 238 депутатів, які проголосували у 2010 році за ратифікацію угод.

Відзначимо також, приблизно 15 березня журналісти-розслідувачі Bellingcat планують випустити першу частину фільму про зрив спецоперації із затримання членів ПВК «Вагнера», які воювали на Донбасі.

«Вагнергейт» розпочався з того, що 29 липня 2020 року за Мінськом затримали 32 особи з російської приватної військової компанії «Вагнера». За версією правоохоронців Білорусі, вони прибули в країну для дестабілізації ситуації перед президентськими виборами. Частина затриманих бойовиків брала участь у військових діях на Донбасі. Офіс генерального прокурора України звернувся до генпрокуратури Білорусі з проханням видати 28 затриманих. Але відповіді від білоруської сторони не було, а 14 серпня стало відомо, що майже всіх «вагнерівців» повернули Росії.

Аналітики «Слово і діло» пропонують згадати, як розвивався конфлікт із «вагнерівцями».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: