Без затвердження Росією план з Донбасу тільки пропозиція – Кравчук

Читать на русском
Пропозиції були направлені Росії для вивчення. Поки вона їх не схвалить, ні про який план щодо Донбасу говорити не варто.
Леонід КравчукФото РІАН

Фактично мирний план щодо Донбасу відсутній до тих пір, поки Росія не затвердила спрямовані їй мирні пропозиції, розроблені за участю Франції та Німеччини.

Про це глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив в інтерв'ю «5 каналу».

Кравчук зазначив, що пропозиції були направлені Росії для вивчення. Поки вона їх не схвалить, ні про який план з Донбасу говорити не варто.

«План розроблений Німеччиною, Францією, доопрацьований Україною. І зараз знаходиться на вивченні в Росії. Тобто, плану немає. Він є пропозицією. Щоб план був, під ним повинна поставити підпис Росія. Тому що війна у нас не з Францією і не з Німеччиною, а з Росією», - сказав Кравчук.

Лютий-2021 в ООС: режим припинення вогню порушили 181 разУ зоні ООС у лютому загинули 11 українських військових, ще 15 отримали поранення. Всього був зафіксований 181 обстріл.

Раніше глава офісу президента України Єрмак заявляв, що Україна за сприяння Німеччини та Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, проте Росія поки що цей план не схвалила.

Українська делегація в ТКГ допускає три варіанти дій Росії по Донбасу, зокрема - щодо нового плану з врегулювання ситуації.

При цьому в Кремлі заявили, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: