Єрмак обговорив з послами G20 ситуацію на Донбасі

Читать на русском
Дотримання режиму припинення вогню на Донбасі є однією з основних умов для просування в переговорах Нормандського і Мінського форматів
Зустріч з послами G20president.gov.ua

Режим припинення вогню на сході України став одним з великих досягнень адміністрації президента Володимира Зеленського, оскільки за цей час вдалося зберегти життя багатьом військовим України. Однак останнім часом ситуація на Донбасі відчутно загострюється через дії бойовиків.

Про це розповів керівник офісу президента України Андрій Єрмак на зустрічі з послами G20 10 березня, повідомляє пресслужба ОПУ.

«Віднедавна, на жаль, режим тиші все частіше порушується з боку противника, через що Україна втрачає своїх захисників», – зазначив він.

Єрмак підкреслив важливість дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки це є однією з основних умов для просування в переговорах Нормандського і Мінського форматів.

Лютий-2021 в ООС: режим припинення вогню порушили 181 разУ зоні ООС у лютому загинули 11 українських військових, ще 15 отримали поранення. Всього був зафіксований 181 обстріл.

«Для цього будуть обговорюватися додаткові заходи щодо посилення контролю за режимом припинення вогню, зокрема у сфері безпеки робочої групи Тристоронньої контактної групи», - сказано в повідомленні.

Раніше Єрмак заявляв, що Україна за сприяння Німеччини та Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, проте Росія поки що цей план не схвалила.

Українська делегація в ТКГ допускає три варіанти дій Росії по Донбасу, зокрема - щодо нового плану з врегулювання ситуації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: