На Донбасі бойовики 21 раз порушили режим тиші

Читать на русском
Протягом минулої доби, 9 березня, у районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню.
Фото - НВ (архів).

Протягом минулої доби, 9 березня, у районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню.

У районі населених пунктів Красногорівка, Піски, Новозванівка, Золоте-4 та Опитне війська окупанта обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 мм та 82 мм калібрів, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, інформує штаб ООС.

Динаміка обстрілів сил ООС: 137 порушень режиму припинення вогню у січніУ січні внаслідок обстрілів позицій ООС бойовиками двоє українських бійців загинули і шестеро зазнали поранень.

У передмісті Авдіївки, селищ Лебединське та Південне противник здійснив прицільний обстріл українських позицій з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Неподалік селища Троїцьке, населених пунктів Пищевик та Залізне російські загарбники відкривали вогонь з ручних та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А також було помічено облаштування противником інженерних позицій в напрямку селища Троїцьке.

На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед наших військових немає.

Станом на 7 годину ранку, 10 березня, обстрілів не зафіксовано.

Нагадаємо, глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що представники окупованих районів Донецької та Луганської областей блокують кроки, спрямовані на мирне врегулювання ситуації на Донбасі.

Також стало відомо, що Україна звернеться до суду в Гаазі щодо обстрілів на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: