Україна відмовилася від вивезення в Росію ядерного палива

Читать на русском
Україна вирішила більше не вивозити відпрацьоване ядерне паливо з АЕС на утилізацію до Росії – тепер його будуть утилізувати на території України
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

З 2021 року український «Енергоатом» перестав вивозити відпрацьоване ядерне паливо з українських атомних електростанцій на зберігання та утилізацію в Росію.

Про це розповів в.о. президента «Енергоатому» Петро Котін на форумі «Україна 30», передає «Укрінформ».

«Ми вирішили остаточно відмовитися від вивезення відпрацьованого ядерного палива в Росію. Потреба України в цих послугах нарешті відпала. Це значно зміцнює енергетичну безпеку нашої держави», - сказав Котін.

За словами чиновника, українське Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива зможе прийняти на зберігання першу партію відпрацьованого ядерного палива вже в липні 2021 року. Також компанія завершила зведення будівель та інфраструктури з приймання та зберігання ЦСВЯП на майданчику сховища в грудні 2020 року.

Експлуатація першого пускового комплексу ЦСВЯП почнеться в другому кварталі 2021-після завершення будівництва 43-кілометрової залізничної колії в сховище, яка з'єднає його із залізничною мережею України.

Нагадаємо, раніше звільнився з посади працівник «Енергоатому» Ігор Орлов, якого НАБУ і САП підозрюють в отриманні неправомірної вигоди від екс-нардепа Максима Микитася.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: