Уряд схвалив запуск вебпорталу цифрової освіти

Читать на русском
Користувачі зможуть комунікувати в межах порталу, отримувати доступ до навчальних матеріалів і перевіряти свої знання після навчання.

У середу, 10 березня, Кабмін схвалив запуск порталу «Дія. Цифрова освіта», де розмістять навчальні курси із цифрової грамотності.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Тепер Мінцифри має створити та ввести в експлуатацію цей портал протягом шести місяців із дня набрання постановою чинності. Своєю чергою МОН розроблятиме наповнення для порталу в розділі Всеукраїнської школи онлайн - вебплатформи дистанційного навчання.

Дистанційна освіта: який міжнародний досвід може бути корисним українським школамУкраїна повинна орієнтуватися на досвід Естонії та співпрацювати із великими корпораціями для цифровізації освітнього процесу, вважає експерт.

Користувачі зможуть комунікувати в межах порталу, отримувати доступ до навчальних матеріалів і перевіряти свої знання після навчання. За результатами проходження модулів користувачі можуть отримати електронний сертифікат.

Відзначається також, що матеріали публікуватимуть державною мовою, а також іншими, відповідно до законодавства - зокрема, жестовою. Інтерфейс платформи буде адаптований до потреб осіб з вадами зору, слуху, мови тощо.

Портал «Дія. Цифрова освіта» буде доступний як із комп'ютера, так і з інших девайсів.

Проєкт буде реалізований коштом передбаченої для Мінцифри бюджетної програми Електронний уряд і не вимагає додаткового фінансування.

Також сьогодні Кабмін затвердив проєкт стратегії економічної безпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: