Зеленський розповів, як хоче розвивати середню освіту

Читать на русском
В Україні при президенті буде створено Раду з розвитку загальної середньої освіти. Про це заявив Володимир Зеленський на форумі в Києві.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський анонсував створення Ради з розвитку загальної середньої освіти.

Про це він заявив на форумі «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрямки» у вівторок, 9 лютого.

Новий стандарт освіти для середньої школи: що зміниться для учнівУхвалення нового стандарту освіти для середньої школи відкриває нові етапи для проведення реформи освіти, вважає експерт.

«Хочу повідомити, що сьогодні буде опублікований указ про створення при президенті ради з розвитку загальної середньої освіти. Я знаю, що цього кроку чекали давно, і сьогодні він буде зроблений», – повідомив Зеленський.

Президент висловив думку, що кожна українська школа повинна мати сучасну матеріально-технічну базу, якісне здорове харчування, доступ до інтернету, а також можливості для заняття учнів спортом та інклюзивної освіти.

При цьому Зеленський заявив про готовність допомагати педагогам у реалізації всіх ініціатив і реформ для розвитку освіти. Також він пообіцяв змінити підхід, коли увагу на сферу освіти звертали за залишковим принципом.

Крім того, сьогодні на форумі президент повідомив, що в Україні готується стратегія відродження професійної освіти, розрахована на 10 років.

«Моїм указом уряд України готує стратегію розвитку на наступні 10 років», – заявив президент.

Він уточнив, що до «державної програми оновлення входить будівництво мережі студентських гуртожитків, а також план популяризації освіти серед іноземних студентів».

Нагадаємо, в Україні з січня зарплати вчителям підвищили на 20%, ще на 8,4% збільшать з грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: