Лише 5% батьків за дистанційну освіту в школах – опитування

Читать на русском
Діти повинні навчатися в школі – вважають 72 відсотки батьків. 19 відсотків погоджуються на змішану форму навчання, і лише 5 відсотків на дистанційну.
Фото - «Слово і діло».

72% батьків вважають, що діти повинні навчатися за традиційною системою та відвідувати навчальні заклади. 19% погоджуються на змішану форму навчання, і лише 5% на дистанційну.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг ».

У МОН пригрозили школам штрафами за недотримання карантинуДиректори шкіл і завідувачі дитячих садків, які не виконують вимоги червоної зони карантину, будуть оштрафовані.

Крім того, половина батьків (51%) вважають оптимальними нові епідеміологічні правила, запроваджені з вересня.

Чверть опитаних ставляться до нововведень негативно та вважає їх надто жорсткими. А 11% батьків вважає такі правила, навпаки, надто м'якими.

Щодо питання обов'язкового носіння учнями масок на шкільних перервах, думки розділилися: 45% підтримують таку ініціативу, а 49% проти.

Також щодо ефективності навчання, то 74% опитаних вважають, що ситуація з весняним карантином негативно вплинула на успішність навчання дітей у школах.

А 66% мають подібні очікування на цей навчальний рік.

Опитування проводилось 1-5 вересня 2020 р. У форматі особистого інтерв’ю було опитано 2500 респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Раніше стало відомо, скільки столичних шкіл і дитсадків закрили на карантин.

Нагадаємо, в Україні оновили зони карантину, які почнуть діяти з 14 вересня. Київ опинився в «помаранчевій» зоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: