У штабі ООС пояснили можливу причину загострення на Донбасі

Читать на русском
Станом на 17 години 27 лютого позиції підрозділів Об'єднаних сил були п'ять разів обстріляні бойовиками.
Ілюстративне фото112 Україна

Сильне загострення стану на Донбасі, яке виражається у значному посиленні обстрілів позицій української армії російсько-терористичними військами, може бути пов'язано з ротацією підрозділів окупантів.

Про це йдеться в повідомленні штабу ООС у Facebook.

У штабі зазначили, що бойовики продовжують провокувати ЗСУ на відкриття вогню, обстрілюючи українські позиції. Надалі бойовики планують звинуватити українські війська в навмисному порушенні режимі припинення вогню.

«Для збройних формувань Російської Федерації вже стало звичайною практикою відкривати вогонь одночасно запрошуючи тишу, посилаючись на здійснення обстрілу з боку наших захисників. Істотне збільшення прицільних обстрілів, ймовірно, може означати здійснення ротації в російсько-окупаційних військах на тимчасово окупованих територіях України» - йдеться в повідомленні.

Станом на 17 години 27 лютого позиції підрозділів Об'єднаних сил були п'ять разів обстріляні бойовиками.

Також 27 лютого неподалік від Луганського український військовослужбовець отримав поранення в результаті підриву на міні.

Нагадаємо, на Донбасі спостерігається ескалація ситуації вже не перший тиждень. При цьому переговори з обміну полоненими з ОРДЛО заморожені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: