Підрив військових біля Новолуганського: оголосили про підозру ексвійськовому ЗСУ

Читать на русском
Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Краматорську.
Місце підриву військових ЗСУФото ОГПУ

Колишній начальник інженерної служби одного з підрозділів Збройних сил України в зоні ООС отримав підозру в недбалому ставленні до служби, яке 14 лютого призвело до загибелі кількох українських військовослужбовців близько Новолуганського.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

Підозрюваний, згідно з даними слідства, протягом січня-лютого 2021 року не вжив заходів для позначення попереджувальними знаками та здійснення огорожі групи протитанкових мін, які знаходилися на асфальтованій дорозі в районі населеного пункту Новолуганське Бахмутського району Донецької області.

«Також не поінформував командування про їх місцезнаходження, не вжив заходів з охорони цієї ділянки місцевості та розмінування вибухонебезпечних предметів. Це призвело до загибелі 14 лютого 2021 року трьох військовослужбовців в результаті вибуху мін», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Краматорську.

Нагадаємо, в неділю, 14 лютого, троє українських військовослужбовців на Донбасі підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, в результаті чого всі троє - загинули.

Глава держави Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану і головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку терміново прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових в районі Новолуганського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: