Зеленський відреагував на загибель трьох бійців ЗСУ на Донбасі

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський сьогодні доручив міністру оборони Андрію Тарану і головнокомандувача ЗСУ Руслану Хомчаку терміново прибути на Донбас.

Глава держави Володимир Зеленський сьогодні доручив міністру оборони Андрію Тарану і головнокомандувача ЗСУ Руслану Хомчаку терміново прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових у районі Новолуганського.

Про це повідомляє пресслужба президента в неділю, 14 лютого.

Відзначається, що на місці трагедії вже перебуває заступник керівника Офісу президента Роман Машовець.

За попередніми даними, сьогодні близько 10 ранку під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та ротації військовослужбовців на вогневих позиціях у результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої отримали поранення, несумісні з життям, троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 народження), старший солдат В'ячеслав Алексєєнко (1987 року народження) і старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

«Ми бережемо життя наших солдатів, на дипломатичному рівні через складні переговори домовляємося про встановлення режиму припинення вогню - і потім читаємо про загибель наших військових від мін на контрольованій нами території. Потрібне негайне розслідування. Щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому. Чекаю на їхні доповіді про обставини відразу після мого повернення вже завтра в Борисполі», - заявив Зеленський.

Він додав, що Україна не може втрачати своїх захисників в умовах, коли це не є порушенням режиму тиші з боку противника.

Зеленський також висловив співчуття рідним і близьким бійців.

Нагадаємо, в неділю, 14 лютого, троє українських військовослужбовців на Донбасі підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, в результаті чого всі троє - загинули.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: