Справа Онищенка: обвинувачена суддя відмовилася йти до ВРП

Читать на русском
Обвинувачена у справі газових схем колишнього члена українського парламенту відкликала свою кандидатуру до органу суддівського врядування.
Тетяна Денисюк з адвокатомфото: Судовий репортер

Обвинувачена Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою суддя Господарського суду Харківської области Тетяна Денисюк відкликала свою кандидатуру як членкині Вищої ради правосуддя.

Про це повідомив заступник голови Ради суддів Богдан Моніч, передає «Слово і діло».

«До нас надійшла заява від кандидата в члени Вищої ради правосуддя Тетяни Денисюк. Заява. Знімаю свою кандидатуру з виборів кандидатів у члени ВРП», – повідомив Моніч.

За даними «Слово і діло», справу Денисюк слухає Вищий антикорупційний суд. Незабаром у ній мають оголосити вирок.

Крім Денисюк свої кандидатури зняли голова Дніпровського апеляційного суду Наталія Деркач; суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Віктор Данко; суддя Полтавського апеляційного суду Андрій Рябішин; суддя Деснянського райсуду Києва Олена Журавська та суддя Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя Олександр Бойко.

Як відомо, НАБУ і САП обвинувачують Денисюк в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі. Так, вона зобов'язала ПАТ «Укргазвидобування» передати ТОВ «Карпатнадраінвест» природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата Олександра Онищенка про «газові схеми».

Це рішення обвинувачена ухвалила на підставі розгляду зустрічної позову від приватної фірми, розгляд якого, до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника компанії: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання. Компанію «Карпатнадраінвест» детективи пов'язують з Онищенком.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді Денисюк. Пізніше САП скерувала її справу до суду. Раніше САП просила передати справу Денисюк до Полтавської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: