Індексацію пенсій проведуть в березні 2021 року – Мінсоцполітики

Читать на русском
Очікується, що пенсії будуть підвищені для близько 8 млн українців, мінімальний розмір підвищення виплати складе 100 грн, середній – 308 грн
Ілюстративне фотоФото УНИАН

**Кабінет міністрів України 22 лютого прийняв рішення, згідно з яким в Україні індексація пенсій буде проведена з 1 березня 2021 року. **

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

«Затверджено показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера на рівні 11%, що відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50% показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески за три календарні роки, що передують року, в якому проводиться збільшення в порівнянні з трьома календарними роками, що передували року, який є попереднім щодо року, в якому проводиться збільшення (5% + 17%) / 2)», - йдеться в повідомленні.

Очікується, що пенсії будуть підвищені для близько 8 млн українців.

«Розмір пенсії підвищиться в середньому на 308 грн. Мінімальний розмір підвищення встановлений на рівні 100 грн», - додали в міністерстві.

Також підвищується мінімальна пенсійна виплата до рівня 2200 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок і 35 років для чоловіків).

Нагадаємо, в липні 2021 Україні перерахують мінімальну і максимальну пенсії.

Раніше глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розкритикувала пенсійну реформу, зазначивши, що з 2003 року в Україні намагаються побудувати трирівневу пенсійну систему європейського зразка, але зробити цього так і не вдалося через те, що держава не приділяє цьому питанню достатньої уваги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: