В Україні перерахують пенсії у бік збільшення – стали відомі суми

Читать на русском
Мінімальна пенсія не може бути меншою, ніж прожитковий мінімум, оскільки цей момент прописаний в українському законодавстві
Ілюстративне фото112 Україна

В Україні з липня 2021 року мінімальна пенсія збільшиться на 85 грн до 1854 грн (зараз - 1769 грн), а максимальна пенсія - на 850 грн до 18540 грн (зараз - 17 690 грн).

Це пов'язано із підвищенням прожиткового мінімуму у липні 2021 року, яке передбачається в державному бюджеті України. Згідно з українським законодавством, мінімальна пенсія не може бути нижчою за прожитковий мінімум, а максимальна пенсія обмежена десятьма розмірами ПМ. Відповідно, обидві ці виплати будуть підвищені.

При цьому ще до літньої індексації в Україні в березні перерахують розмір усіх соціальних виплат на 11%. Але ця індексація не торкнеться тих, у кого покладена виплата менше мінімальної та тих, хто отримує надбавку до її розміру - вони можуть розраховувати на підвищення хіба що влітку.

Раніше очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна розкритикувала пенсійну реформу, зазначивши, що з 2003 року в Україні намагаються побудувати трирівневу пенсійну систему європейського зразка, але зробити цього так і не вдалося через те, що держава не приділяє цьому питанню достатньої уваги.

Також стало відомо, що Кабінет міністрів України планує відв'язати від прожиткового мінімуму в Україні низку соціальних виплат, зборів, штрафів та інших платежів. З цією метою Кабмін подав ряд законопроєктів до Верховної Ради України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: