В Гаазі оприлюднили звіт щодо ситуації в Україні

Читать на русском
Міжнародний кримінальний суд оприлюднив звіт про ситуацію в Україні, який містить факти російської агресії проти нашої держави, а також свідчення того, що окупанти неодноразово порушували права людини на непідконтрольній Києву території.
Фото з відкритих джерел

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі оприлюднив звіт про ситуацію в Україні, який містить факти російської агресії проти нашої держави, а також свідчення того, що окупанти неодноразово порушували права людини на непідконтрольній Києву території.

Документ було розміщено на офіційному сайті МКС.

У ньому зазначається, що канцелярія прокурора МКС проаналізувала усі події, які трапилися в Україні з моменту початку Революції Гідності, зокрема російську окупацію Криму та спробу захоплення Донбасу.

Встановлено, що в тимчасово окупованому Криму до і під час окупації Росія влаштовувала масові депортації, вбивства, тортури, викрадення, примушувала місцевих жителів йти на службу до армії країни-окупанта та інші.

На Донеччині прокуратура МКС зафіксувала умисні вбивства, завдання ударів по цивільним об'єктам, зґвалтування та інші форми сексуального насильства.

Прокуратура МКС заявляє про наявність підстав порушити справи по зазначеним подіям, оскільки національні слідчі органи України та Росії бездіють або не можуть покарати винних. Рішення про початок повноцінного кримінального розслідування буде прийнято після обрання нового прокурора МКС і консультацій з ним.

У документі також повідомляється, що РФ відмовилася відповідати на запити суду щодо ситуації на окупованих територіях.

Нагадаємо, раніше прокурорка Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда оголосила про завершення попереднього розслідування у справі щодо ситуації в Україні.

Воно було вiдкрито 24 квiтня 2014 року на підставі заяви українського уряду про визнання юрисдикції МКС.

У 2015 році до цієї заяви приєднали ще одну частину для того, щоб охопити ймовірні злочини, якi, як стверджується, тривають на території України протягом усього перiоду з 20 лютого 2014 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: