Зеленський привітав українок з Міжнародним жіночим днем

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський сьогодні оприлюднив привітання жінкам до свята 8 березня.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив привітання до свята 8 березня. У ньому він згадав про заслуги жінок на фронті, а також при боротьбі з пандемією.

Своє привітання Зеленський виклав на сторінці у Facebook.

Жінки-президентки та очільниці уряду: якими країнами світу сьогодні керують ледіСкільки в світі жінок-президенток, очільниць урядів, канцлерок та генерал-губернаторок, якими країнами та як довго вони керують.

«Сьогодні особливий день і особливе свято. Це свято перемоги жінок над нерівністю та несправедливістю. Перемоги над дикими часами, коли права жінок були обмежені. Перемоги над хибним стереотипом, що жінки – це «слабка стать». Це точно не так. Прекрасна, розумна, мудра, талановита, цілеспрямована, але точно не слабка», - написав він.

Президент зазначив, що сьогодні жінки зайняті в багатьох сферах і успішно справляються зі складними завданнями.

«Сьогодні наші жінки та дівчата захищають Україну на фронті, протидіють COVID-19, керують літаками та потягами, служать у поліції, навчають дітей, роблять наукові відкриття, підкорюють гірські вершини. Є однаково успішними в парламенті та на найвідоміших сценах світу, в уряді та на найбільших спортивних аренах планети. Ну а ми притримуємо вам двері, подаємо руку або поступаємося місцем не тому, що ви слабкі. А тому, що таким чином ми стаємо трішечки кращими. Поруч з вами. Завдяки вам. Заради вас», - зазначив він.

Зеленський також висловив свої побажання українкам.

«Мрійте, створюйте, надихайте і надихайтесь, досягайте мети, змінюйте світ і залишайтеся при цьому такими ж прекрасними.З Міжнародним жіночим днем! Зі святом 8 Березня!», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Google випустив тематичний дудл до 8 березня.

А соціологи підрахували, скільки українців святкуватимуть 8 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: