«Британський» штам коронавірусу в Україні вражає людей віку 20-40 років – Рубан

Читать на русском
За його словами, зростання кількості хворих в Україні – явище прогнозоване, захворюваність могла б вирости в січні, якби не локдаун
Олег РубанУкрінформ

«Британський» штам коронавірусу, нещодавно виявлений в Україні, вражає в основному людей у віці від 20 до 40 років. Тому варто зробити акцент саме на цій віковій групі.

Про це сказав в ефірі «Громадського радіо» начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

За його словами, зростання кількості хворих в Україні - явище прогнозоване. Якби не локдаун після нового року, то така ситуація спостерігалася б вже в січні. Однак при цьому, зазначає Рубан, додаткових обмежувальних заходів у Києві поки не потрібно вводити.

«Щодня складають близько 20-30 адмінпротоколів (щодо порушення протиепідеміологічних норм), але це не ті величезні цифри, які були спочатку епідемії, коли ми становили по 50-100. Через циркуляцію нових штамів збудників, акцент щодо дотримання карантинних норм потрібно робити саме в закладах, де працює і відпочиває молодь», - сказав він.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

Нагадаємо, 4 березня Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського повідомив про те, що в Україні виявлено «британський» штам коронавірусу - той самий, що на 70% заразніше, ніж його «оригінальний» варіант. Крім цього, виявлена циркуляція в Україні ще низки штамів COVID-19.

Закарпатська регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила посилити карантин через складну ситуацію з коронавірусом, але обмеження посилять не по всій області.

Більша частина українців схвалюють введення жорсткого карантину в Україні в тому випадку, якщо рівень захворюваності коронавірусом істотно зросте.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: