Більшість українців підтримує новий локдаун у разі погіршення ситуації з COVID

Читать на русском
Більше половини українців схвалюють впровадження жорсткого карантину в Україні у тому випадку, якщо рівень захворюваності сильно підскочить. Такі дані соцопитування.
фото УНІАН

Більше половини українців схвалюють запровадження жорсткого карантину в Україні у тому випадку, якщо рівень захворюваності на коронавірус істотно зросте.

Такі дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 2-3 березня 2021 року.

Рік із COVID-19 в Україні: як змінювалася кількість інфікованих та померлихРік тому в Україні був зареєстрований перший випадок коронавірусу. На інфографіці – помісячна динаміка захворюваності та смертності від COVID-19.

Так, за «жорсткий» карантин при високому рівні захворюваності на COVID виступають 56% респондентів. Проти нового локдауну 41% опитаних.

Опитування також показало, що дві третини українців підтримують закриття ресторанів, кафе і кінотеатрів на час локдауну. 58% не заперечують проти закриття спортзалів, 52% - шкіл, 47% - дитсадків.

У той же час майже 80% проти зупинки міжміського і міського громадського транспорту.

При цьому 37% опитаних українців згодні з тим, що рівень захворюваності на коронавірус в Україні зростає. 34% вважають, що він не змінюється, а 20% впевнені, що він знижується.

Соціологи також з'ясували, що основну відповідальність за проведення вакцинації 45% опитаних покладають на голову МОЗ.

22% опитаних - на президента України, 10-11% назвали відповідальними Верховну раду і головного санітарного лікаря. А прем'єр-міністра відповідальним вважають 5% респондентів.

Нагадаємо, в Україні другий день поспіль фіксують понад 10 тисяч нових випадків коронавірусу. У Києві - понад 900 нових хворих за добу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: