Швейцарія безкоштовно протестує на коронавірус все населення

Читать на русском
Кожній людині надаватиметься п'ять комплектів для самотестування на місяць, як тільки з'являться надійні тести, заявив уряд.

Сьогодні Швейцарія оприлюднила план на 1 мільярд швейцарських франків (1,08 мільярда доларів США) на безкоштовне тестування на коронавірус всього населення в рамках заходів з виходу країни з карантинних обмежень.

Про це повідомляє Reuters.

Кожній людині надаватиметься п'ять комплектів для самотестування на місяць, як тільки з'являться надійні тести, заявив уряд. Передбачається, що всі тести в аптеках і центрах тестування будуть безплатними.

Відзначається, що зразки слини збиратимуть для поліпшення профілактики та раннього виявлення спалахів. Працівники компаній, де будуть проводити часті тестування, можуть бути звільнені від карантинних вимог.

За підрахунками уряду, така широка схема тестування коштуватиме в цьому році понад 1 мільярд франків.

Остаточне рішення щодо пропозиції має бути опубліковане 12 березня, а план повинен набути чинності з 15 березня.

«Для того, щоб перервати ланцюг зараження, необхідно мати можливість швидко встановити, хто з вірусом. Тому тестування є центральним компонентом боротьби з пандемією», - йдеться в повідомленні швейцарської влади.

Швейцарія поступово виходить з локдауну. Уже відкрилися магазини, музеї та бібліотеки, а на цьому тижні відновлюються спортивні та культурні заходи для молоді. Школи та підйомники на зимових курортах працюють, але ресторани і культурні центри залишаються закритими.

Наступний етап ослаблення карантину запланований на 22 березня, якщо це дозволить епідеміологічна ситуація, заявив уряд. 19 березня він схвалить рішення про свої подальші кроки.

За весь час пандемії у Швейцарії та в сусідньому Ліхтенштейні померла від COVID-19 9331 особа, 562 290 випадків було підтверджено.

Раніше в ЦГЗ оголосили повний список штамів коронавірусу в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: