У МЗС України відреагували на вирок Приходьку

Читать на русском
У МЗС України висловили рішучий протест у зв'язку з безпідставним політично мотивованим рішенням суду в російському Ростові про засудження українця Олега Приходька.

У МЗС України висловили рішучий протест у зв'язку з безпідставним політично мотивованим рішенням суду в російському Ростові про засудження українця Олега Приходька.

Відомство вимагає від Росії звільнити його, пише пресслужба міністерства.

Відомство зазначає, що громадянина України засудили за сфабрикованими звинуваченнями в «підготовці терористичного акту, виготовленні та незаконному зберіганні вибухових речовин».

«Російські окупанти в Криму продовжують системно репресивну політику щодо громадян України. Справа проти Олега Приходька має всі ознаки політично мотивованого. Адвокат Олега неодноразово звертав увагу т.зв. «суду» на численні процедурні порушення під час досудового слідства, а також на повне неприйняття «суддями» наданих захистом обґрунтованих свідчень про непричетність українця до інкримінованих діянь. Сьогоднішній вирок - це черговий прояв системної політики залякування всіх, хто виступає проти окупації Криму», - зазначила перший заступник міністра Еміне Джапарова.

У МЗС вимагають від Росії скасувати неправомірне рішення суду і негайно звільнити Олега Приходька, а також всіх незаконно утримуваних нею громадян України.

Київ закликав міжнародну спільноту категорично засудити застосування РФ практики судових переслідувань інакомислення з використанням незаконних силових методів і антитерористичного законодавства, вимагати припинення Росією порушувати норми міжнародного права на тимчасово окупованих нею територіях України, продовжити активну діяльність по захисту прав і свобод жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополь з використанням як національних, так і міжнародних механізмів, і посилити тиск на РФ, зокрема списку санкцій.

Нагадаємо, Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону, засудив кримчанина Олега Приходька до 5 років колонії суворого режиму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: