Суд Росії оголосив вирок кримському активісту Приходьку

Читать на русском
У середу, 3 березня, Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, засудив кримчанина Олега Приходька до 5 років колонії суворого режиму.

У середу, 3 березня, Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, засудив кримчанина Олега Приходька до 5 років колонії суворого режиму.

Про це повідомила у своєму Telegram-каналі український омбудсмен Людмила Денісова.

Також активісту присудили сплатити штраф у розмірі 110 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Чоловікові оголосили вирок у сфабрикованій кримінальній справі за нібито спробу скоєння терористичного акту, а також підготовку до підпалу генконсульства РФ у Львові влітку 2019 року, повідомила Денісова.

«Засуджую незаконний вирок російського суду і вважаю це помстою окупаційної влади Олегу за його проукраїнську позицію, адже він публічно називав незаконною анексію Криму», - заявила вона.

Денісова зазначила, що чоловік у літньому віці, у нього є хронічні захворювання.

«Закликаю міжнародну спільноту продовжувати тиск на РФ і вимагати негайного звільнення всіх полонених Кремля», - написала вона.

Нагадаємо, в кінці березня «суд» в окупованому Криму продовжив арешт до 15 вересня активісту Олегу Приходьку. Після судового процесу активіста етапували до Ростову-на-Дону.

Відзначимо, Олег Приходько був затриманий 10 жовтня 2019 року в Криму за підозрою в підготовці теракту на анексованому півострові. У його гаражі правоохоронці знайшли вибухівку. У «суді» він заявив, що йому її підкинули співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: