Стосовно активіста Приходька порушили нову кримінальну справу

Читать на русском
Російська ФСБ порушила нову кримінальну справу стосовно українського активіста Олега Приходька.

Російська ФСБ порушила нову кримінальну справу стосовно українського активіста Олега Приходька.

Про це повідомляють «Грати».

За словами адвоката активіста Назима Шейхмамбетова, нову справу було порушено за статтею про незаконне придбання і зберігання вибухових речовин (частина 1 статті 222.1 Кримінального кодексу РФ).

«Нас ознайомили з результатами експертиз, а також ознайомили з постановою про порушення ще однієї кримінальної справи стосовно Олега Аркадійовича за підозрою у скоєнні ним злочину, передбаченого статтею про незаконне придбання і зберігання вибухових речовин або вибухових пристроїв. Дана кримінальна справа з'єднане з порушеною раніше», - розповів адвокат.

Нагадаємо, український активіст Олег Приходько був затриманий 10 жовтня 2019 року в Криму за підозрою в підготовці теракту на аннексированном півострові. У його гаражі правоохоронці знайшли вибухівку. В «суді» він заявив, що йому підкинули співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ).

28 жовтня Федеральна служба безпеки Російської Федерації пред'явила звинувачення жителю Криму Олегу Приходько в підготовці терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: