Суд у Сімферополі продовжив арешт активісту Приходьку

Читать на русском
Суд в анексованому Криму продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту Олегу Приходьку.

Суд в анексованому Криму продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту Олегу Приходьку.

Про це повідомляє Кримський процес.

Зазначається, що суддя Денис Діденко постановив продовжити утримання активіста в слідчому ізоляторі на два місяці, до 10 квітня 2020 року.

Слідчий в якості обґрунтування продовження арешту відзначив, що проводяться слідчі дії та Приходько є «громадянином іноземної держави». Також він звернув увагу, що «з урахуванням особистості та позиції» Приходько, інший запобіжний захід, крім ізоляції, не підходить.

Адвокат Назім Шеймамбетов клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Сам активіст у суді зазначив, що від його думки зараз нічого не залежить. За його словами, кримінальну справу проти нього сфальсифіковано через український прапор.

Раніше російська ФСБ порушила нову кримінальну справу стосовно українського активіста Олега Приходька.

Нагадаємо, український активіст Олег Приходько був затриманий 10 жовтня 2019 року в Криму за підозрою в підготовці теракту на аннексированном півострові. В його гаражі правоохоронці знайшли вибухівку. У «суді» він заявив, що йому підкинули співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ).

28 жовтня Федеральна служба безпеки Російської Федерації висунула звинувачення жителю Криму Олегу Приходьку в підготовці терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: