Суд Криму відхилив апеляцію і залишив Приходька під вартою

Читать на русском
Суд окупованого Криму залишив без задоволення апеляцію адвоката на продовження терміну утримання під вартою кримського активіста Олега Приходька.

Суд окупованого Криму залишив без задоволення апеляцію адвоката на продовження терміну утримання під вартою кримського активіста Олега Приходька.

Про це повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова в Telegram у четвер, 20 лютого.

За її словами, суд залишив активіста під вартою до 10 квітня 2020 року.

«Численні листи до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою допустити на побачення до Олега Приходька рідних і архієрея ПЦУ, архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента - залишаються без будь-якого реагування», - зазначила Денісова.

У зв'язку з чим вона змушена звернутися з вимогою до директора ФСБ Російської Федерації Олександру Бортнікова дозволити побачення Приходьку з сім'єю.

«У разі ігнорування моїх законних вимог і продовження бездіяльності російської влади, невідкладно здійсню моніторинговий візит до місць несвободи, де незаконно утримується громадянин України, адже він знаходиться в повній ізоляції з моменту затримання», - додала вона.

Нагадаємо, Олег Приходько був затриманий 10 жовтня 2019 року в Криму за підозрою в підготовці теракту на анексованому півострові. У його гаражі правоохоронці знайшли вибухівку. У суді він заявив, що її підкинули співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: