Україна чекає на офіційні вибачення від прем'єра Словаччини за його «жарт» – МЗС

Читать на русском
МЗС України вимагає від прем'єр-міністра Словаччини Ігоря Матовича офіційних вибачень за його висловлювання щодо Закарпаття.
фото МЗС України

Міністерство закордонних справ України вимагає від прем'єр-міністра Словаччини Ігоря Матовича офіційних вибачень за його висловлювання щодо Закарпаття.

Про це йдеться на сайті МЗС у середу, 3 березня.

Здавалося би, до чого тут Путін: чому черговий конфлікт із Угорщиною вигідний РФРосійській Федерації вигідний черговий конфлікт між Києвом і Будапештом довкола угорського гімну на Закарпатті.

«МЗС України вимагає офіційних вибачень від прем'єр-міністра Словаччини Ігоря Матовича за некоректні висловлювання», - сказано в заяві.

Як заявили в міністерстві, подібні «жарти» є особливо образливими для України в умовах російської агресії і окупації Криму і частини Донбасу.

«Незалежно від мотивів, жанру чи контексту, заяви глави словацького уряду, які напряму зачіпають територіальну цілісність України, є категорично неприйнятними і такими, що негативно впливають на дружню і добросусідську атмосферу українсько-словацьких відносин», - відзначили в МЗС.

У міністерстві також додали, що викликали до себе словацького посла Матуша Корбу через висловлювання Матовича і висловили йому протест.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Словаччини у прямому ефірі Radio Expres заявив, що пообіцяв Росії українське Закарпаття в обмін на вакцину від коронавірусу. Після цього він відразу ж зазначив, що так пожартував.

На «жарт» Матовича раніше відреагував голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: