Україна «перегорне сторінку» у відносинах з Угорщиною – Кулеба

Читать на русском
Після погіршення відносин між Україною та Угорщиною на фоні нещодавніх скандалів, дипломати обох країн домовилися про початок нового етапу у двосторонніх відносинах.
Фото: МЗС України

Після погіршення відносин між Україною та Угорщиною на фоні нещодавніх скандалів, дипломати обох країн домовилися про початок нового етапу у двосторонніх відносинах.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Facebook.

За словами Кулеби, він обговорив україно-угорські відносини з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Дипломати погодилися, що альтернативи добросусідству України та Угорщини, а також спільному європейському та євроатлантичному майбутньому наразі немає. Саме тому Кулеба запропонував своєму угорському колезі «перегорнути сторінку» у двосторонніх відносинах, на що той погодився.

«Ми обидва погоджуємося, що треба винести правильні висновки з того, що сталося два тижні тому і надалі вибудовувати конструктивний діалог», - додав Кулеба.

25 жовтня, в день місцевих виборів, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто закликав угорців Закарпаття підтримати політсилу «Партія угорців України».

У відповідь на цей заклик МЗС України звернулося до угорської сторони з проханням поважати законодавство України і не втручатися у внутрішні справи сусідньої країни. Також МЗС викликало угорського посла для пояснень.

Міністр закордонних справ заявив про заборону на в'їзд двом високопосадовцям з Угорщини через агітацію в Закарпатській області. В Угорщині назвали цей крок «недружнім», а сам голова МЗС країни заявив, що рішення України про заборону на в'їзд угорських чиновників є «жалюгідним і безглуздим».

Нагадаємо, «Слово і діло» аналізувало історію непростих взаємин між Україною та Угорщиною за останні шість років.

Також ми писали про те, що підписання угоди про створення спільного авіаційного простору між Україною та Європейським Союзом заплановане на 2021 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: