SpaceX випробовує ракету для польотів на Марс: онлайн-трансляція

Читать на русском
Власник SpaceX Ілон Маск заявляв, що ймовірність успішних випробувань прототипу становить не менше 60 відсотків, сам запуск ракети стримить NASA.
StarshipВідкрите джерело

Ракетобудівна компанія SpaceX 3 березня розпочала випробування комплексу Starship. Виріб позиціонується, як прототип важкого носія для польотів на Місяць, а пізніше - і на Марс.

Про це повідомляється на сайті SpaceX.

Starship проходить вже третій висотний суборбітальний тест прототипу, сам тест проводиться на пусковому майданчику компанії в Техасі, йдеться в повідомленні SpaceX. Новий прототип, який отримав позначення SN10, повинен буде набрати висоту за допомогою трьох двигунів Raptor і спуститися на поверхню.

LIVE: Starship SN10 Flight TestАгентство NASA

Власник SpaceX Ілон Маск заявляв, що ймовірність успішних випробувань прототипу становить не менше 60%, сам запуск ракети стримить NASA.

Нагадаємо, раніше марсохід Perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) виконав успішне приземлення на поверхню четвертої планети Сонячної системи. Марсохід був запущений 30 липня 2020 року з космодрому у Флориді. Це - перший всюдихід, який доставить на Марс обладнання з забору елементів поверхні та збереже цікаві зразки для повернення на Землю наступною місією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: