NASA відправить у 2020 році новітній марсохід до Червоної планети

Читать на русском
Марсохід NASA Mars 2020 здійснить посадку в кратері Джезеро на Червоній планеті 18 лютого 2021 року старт місії запланований на літо 2020 року.

Марсохід NASA Mars 2020 здійснить посадку в кратері Джезеро на Червоній планеті 18 лютого 2021 року старт місії запланований на літо 2020 року.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіли 19 листопада в агентстві.   Виконуюча обов'язки керівника планетарних досліджень NASA Лорі Глейз зазначила, що США - єдина країна, космічні місії якої «перенесли посадку на Марс, передає «РІА Новини».

Над вибором місця посадки ровера фахівці працювали протягом п'яти років. Основним завданням марсохода NASA стане пошук слідів життя, яке можливо, існувало на Червоній планеті. Також він буде збирати зразки ґрунту і аналізувати їх для подальшої доставки на Землю.

Можливе повернення зразків марсіанського грунту запланували на початок 2030 х років.

Раніше в понеділок стало відомо, що випробування багатоцільового пілотованого корабля «Оріон» за планом заплановані на березень 2019 року. Це буде пробний пуск з перериванням польоту, пояснили в NASA.

Нагадаємо, загублений марсохід Opportunity вдалося виявити завдяки знімку, зробленому космічною станцією Mars Reconnaissance Orbiter.

Також NASA визначилося з першим житлом на Марсі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: