Марсохід Perseverance надіслав на Землю перші відео та аудіо

Читать на русском
Марсохід обладнаний численними камерами для запису повноцінних відео. Він переміщається Марсом зі швидкістю близько 200 метрів на добу.
Марсохід PerseveranceПівнічноамериканська космічна агенція

Марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance, що успішно здійснив посадку на північній півкулі Марса, 22 лютого надіслав на Землю своє перше відео.

Про це повідомляється в спеціальному Twitter-акаунті марсохода Perseverance.

Так, о 21:00 за київським часом NASA провела пресконференцію, в рамках якої продемонструвала отримані від апарату фото і відео. Загалом Perseverance вже надіслав на Землю понад 30 гігабайтів інформації - десятки відео і більше ніж двісті тисяч фото.

Якщо попередні марсіанські місії відправляли на Землю відео, які насправді були набором зображень, Perseverance спеціально обладнаний камерами та мікрофонами, які призначені для безперервного запису і підтримують масштабування і реалістичну передачу кольору. Всього в апарата 23 камери та два мікрофони.

Нагадаємо, що 18 лютого марсохід Perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) виконав успішне приземлення на поверхню четвертої планети Сонячної системи. Марсохід був запущений 30 липня 2020 року з космодрому у Флориді. Це - перший всюдихід, який доставить на Марс обладнання з паркану елементів поверхні та збереже цікаві зразки для повернення на Землю наступною місією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: