Степанов пояснив низькі показники вакцинації

Читать на русском
Певна частина медичних працівників відмовляються робити щеплення від COVID-19 через наявність антитіл або особистих переконань
Максим СтепановLIGA.net

В Україні зовсім не зірваний план з COVID-вакцинації, низькі показники вакцинації цілком зрозумілі об'єктивними причинами.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

За словами міністра, певна частина медичних працівників відмовляються робити щеплення від COVID-19, оскільки вони недавно перехворіли коронавірусів і мають антитіла.

«Звичайно ж план не зірваний. У нас є багато медиків. На першому етапі ми вакцинуємо медиків, які працюють в COVID-лікарнях, а багато хто з них перехворів, і перехворів менш ніж шість місяців тому і має антитіла. Вони вважають, що хочуть вакцинуватися пізніше, щоб це був дійсно захист», - сказав він.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

Є також відсоток медиків, які мають власний погляд на вакцинацію і відмовляються робити щеплення.

«Є частина людей, які не виявляють бажання. Медпрацівники з одного боку наші герої, а з іншого - такі ж люди, які мають свої думки», - додав міністр.

Окрім того, зазначив Степанов, початок вакцинації прийшовся на кінець тижня і вихідні, що теж вносить свою частку до скарбнички малого числа вакцинованих.

Відзначимо, сьогодні на селекторній нараді в ОПУ президент Володимир Зеленський зажадав не зупиняти вакцинацію на вихідні та свята. За його словами кампанія повинна проходити планово, особливо на передовій в зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Міністерство охорони здоров'я планує до кінця поточного тижня вийти на щоденний рівень вакцинацій від коронавірусу - 10-11 тисяч щеплень.

У Центрі громадського здоров'я МОЗ України розповіли про причини дозволу позачергової вакцинації від коронавірусу громадських діячів і озвучили всі умови, при яких громадські діячі можуть отримати щеплення позачергово.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: