Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Гетманцев пообіцяв, що Максим Степанов негайно втратить свою посаду, якщо до кінця тижня вакцинація не розпочнеться

17 лютого 2021 року народний депутат України Данило Гетманцев пообіцяв, що міністра охорони здоров'я Максима Степанова відправлять у відставку, якщо до кінця тижня він не виконає свою обіцянку та не розпочне вакцинацію. Журналістка: "Що з вакцинацією? Вона повинна була розпочатися 15 лютого". Гетманцев: "Ми маємо офіційну заяву міністра охорони здоров'я, що до кінця тижня вакцинація розпочнеться" Журналістка: "А якщо вона не розпочнеться?" Гетманцев: "Знімемо міністра, якщо не почнеться. Що нам ще залишається? Поміняємо на ту людину, яка буде своєчасно виконувати все те, що він брав, як свої зобов'язання... Якщо посадовець щось обіцяє, він має виконувати це поза будь-яким сумнівом" (відео 1:20-2:15).
Не виконано
Сказано 17 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=bDGWabAn5zs&ab_channel=%D0%9D%D0%90%D0%A8
  • https://healthy.24tv.ua/persha-partiya-vaktsini-vid-covid-19-pribude-naysvizhishi-novini_n1549340
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12693

Результат

Заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що вакцина від коронавірусу прибуде Україну вже вранці у вівторок, 23 лютого. Станом на кінець тижня, а саме 22 лютого обіцяна вакцинація не розпочалась. Мова йде тільки про доставку вакцини на територію України.

Однак відставка Максима Степанова так і не відбулась. Лише через декілька місяців ВРУ спромоглась звільнити Степанова з посади.

18 травня 2021 року за ініціативи фракції "Голос" відбулось позачергове засідання ВРУ на якому розглянули відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. За результатами голосування міністр втратив свою посаду. 203 депутати фракції "Слуга народу", в тому числі Данило Гетманцев проголосували "за" це рішення.

Однак обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки відставка Максима Степанова не відбулася одразу, як обіцяв Дмитро Гетманцев, і авторами відставки виступили представники від фракції "Голос", а не депутати від монокоаліції. .