Українцям нагадали, які документи потрібні для вакцинації

Читать на русском
Паспорт та ІПН потрібні, якщо немає декларації з лікарем. Без документів буде неможливо внести людину до електронної системи
Ілюстративне фотоAssociated Press

Українці, які прийняли рішення зробити щеплення від коронавірусу, повинні приходити на пункти вакцинації з документами. Буде потрібно пред'явити паспорт та ідентифікаційний код, якщо в охочого щепитися немає декларації з сімейним лікарем.

Про це 25 лютого розповів регіональний координатор по вакцинації в Києві, начальник відділу первинної медико-санітарної допомоги департаменту охорони здоров'я КМДА Василь Жівотенюк, пише «РБК-Україна».

На першому етапі щеплення отримають медпрацівники та працівники дитячих установ.

«Якщо у медичного працівника є декларація з сімейним лікарем, то якщо він назве своє ім'я, лікар зможе його знайти в системі. Але ми просимо, щоб всі мали при собі паспорт, щоб не було жодних збоїв», - зазначив Жівотенюк.

При цьому про документи забувати не варто; паспорт і ІПН потрібні, якщо немає декларації, додав він. Без документів буде неможливо внести людину до електронної системи.

Нагадаємо, в Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19 індійською вакциною CoviShield (виготовлена ​​за ліцензією Oxford/AstraZeneca). Першим щеплення отримав лікар-анестезіолог з Черкас Євген Горенко.

25 лютого вакцинація почалася і в Києві.

Також в Запорізькій і Сумській областях стартувала вакцинація від коронавірусу.

В Україні в другій день кампанії вакцинації населення від COVID-19 отримали дозу вакцини від AstraZeneca (Covishield) 1179 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: