Зеленський робитиме щеплення від COVID разом із військовими

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський планує вакцинуватися разом із військовослужбовцями, після того, як щеплення отримають українські медики.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський планує вакцинуватися разом із військовослужбовцями, після того, як щеплення отримають українські медики. Це буде у першій частині плану вакцинації, але на другому етапі.

Про це Зеленський сам повідомив на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді», який відбувається сьогодні у Києві.

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

«Точно буду вакцинуватися з нашими військовими. Як Верховний Головнокомандувач я це повинен робити. Це буде в першій частині, але на другому етапі», - сказав президент.

Зеленський також підтвердив, що готовий зробити щеплення від коронавірусу в прямому ефірі.

«Нам всім потрібно в прямому ефірі показати людям вакцинацію. Іншого виходу немає - тільки на собі», - зазначив він.

Нагадаємо, у МОЗ вже затвердили національний план вакцинації. Однак пізніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що план можуть змінити, щоб президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль зробили щеплення одними з перших у якості прикладу для українців.

Очікується, що вакцинація в Україні стартує після 15 лютого. Головний санлікар пояснив, чому в Україні все ще немає точної дати початку вакцинації населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: