На боротьбу з COVID у школах Кабмін виділив тільки 9% із запитаних 6 мільярдів – StateWatch

Читать на русском
Кабмін у 2020 році виділив 539,5 мільйонів гривень на закупівлю медичних масок і дезінфікуючих засобів для шкіл. При цьому МОН просило 6 млрд грн на ці цілі.
фото brief

Уряд у 2020 році виділив 539,5 млн гривень на закупівлю медичних масок і засобів для дезінфекції у школах. Це становить 9% від 6 млрд грн, які МОН запитувало з Фонду боротьби з COVID-19, але так і не отримало.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на відповідь Міністерства освіти.

Фонд боротьби з COVID-19: на що і скільки витратили коштівЗ Фонду боротьби з COVID-19 найбільше грошей пішло на «стимулювання економіки», зокрема на ремонт доріг.

Згідно з розрахунками міністерства, всього на закупівлю масок і дезінфікуючих засобів на 4 млн учнів і 520 тисяч працівників шкіл було потрібно 6 млрд грн. Половина коштів повинна була надійти за рахунок співфінансування.

У МОН розповіли, що у вересні 2020 зверталися до Кабміну з проханням про виділення з «антикоронавірусного» Фонду 3 мільярдів гривень, однак уряд не виділив ці кошти.

У письмовій відповіді МОН сказано, що у жовтні 2020 року відповідно до постанови Кабміну №984 «Про виділення у 2020 році коштів на забезпечення дезінфікуючими засобами захисту учасників навчально-виховного процесу в закладах загальної середньої освіти» отримали тільки 539,5 млн гривень.

Гроші були виділені в рамках субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. При цьому кошти перерозподілили з інших бюджетних програм.

Нагадаємо, Мінінфраструктури попросило з COVID-фонду 500 мільйонів на підтримку авіації.

Також в StateWatch повідомляли, що глава МВС Арсен Аваков втретє просив гроші з антиковідного фонду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: