На захист суддів від коронавірусу просять виділити 83,7 млн грн – StateWatch

Читать на русском
Державна судова адміністрація України просить виділити 83,7 млн грн для забезпечення придбання предметів захисту працівників судів та дезінфекції приміщень коштом Фонду боротьби COVID-19.

Державна судова адміністрація України просить виділити 83,7 млн грн для забезпечення придбання предметів захисту працівників судів та дезінфекції приміщень коштом Фонду боротьби COVID-19.

Про це йдеться у листі в. о. Голови Державної судової адміністрації Людмили Гізатуліної до Кабінету міністрів, який був надісланий в кінці жовтня цього року, і оприлюднений StateWatch.

Станом на сьогодні вказаний лист залишається на розгляді уряду.

В ДСА апелюють до необхідності забезпечення конституційного права громадян України на звернення до суду, зокрема в умовах карантину, та зазначають про те, що у зв’язку із істотним скупченням людей під час судових засідань критично актуальним залишається питання їх захисту у період пандемії коронавірусу.

У листі також зазначається, що на адресу Державної судової адміністрації надходять численні прохання із судів щодо виділення додаткових бюджетних призначень для забезпечення працівників судів засобами індивідуального захисту та дезінфекції приміщень судів, які неможливо задовольнити через суттєвий дефіцит видатків на забезпечення судочинства.

Не тільки коронавірус: три головних виклики 2021 року для УкраїниСхоже, пандемія коронавірусу та жорсткий локдаун стануть не єдиними викликами для українців вже на початку 2021 року. Які ще приховані загрози готує нам наступний рік ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Між тим, у ДСА заявляють, що з метою розв'язання питання гідного фінансового забезпечення судової системи ДСА самостійно та з іншими органами судової влади неодноразово порушувала перед Кабінетом Міністрів, Міністерством фінансів, комітетами Верховної Ради з питань правової політики та з питань бюджету питання про неприпустимо низькі показники фінансового забезпечення діяльності судів, органів і установ у системі правосуддя, закладені в Державному бюджеті України на 2020 рік.

Зі слів ДСА, у судовій системі працює понад 36 тис. осіб, що забезпечують здійснення судочинства, а з урахуванням інших учасників судового процесу (позивачів, відповідачів, адвокатів, сторони обвинувачення), ця цифра практично подвоюється. Судочинство здійснюється у приміщеннях судів, яких налічується понад 800.

Нагадаємо, в державному бюджеті на 2021 закладені кошти на придбання близько 4 млн доз вакцини від коронавірусу. Однак український уряд шукає можливості залучення додаткових коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: