Мінінфраструктури попросило з COVID-фонду 500 мільйонів на авіацію – State Watch

Читать на русском
Мінінфраструктури звернулося до Кабміну з проханням виділити 500 млн грн для підтримки авіації під час другої хвилі COVID.
Фото Слово і діло

Міністерство інфраструктури звернулося до Кабміну з проханням виділити з Фонду боротьби з коронавірусом 500 млн грн для підтримки цивільної авіації під час другої хвилі COVID-19.

Про це у середу, 10 лютого, повідомляє експертна організація State Watch, публікуючи лист міністра інфраструктури Владислава Криклія до уряду.

Фонд боротьби з COVID-19: на що і скільки витратили коштівЗ Фонду боротьби з COVID-19 найбільше грошей пішло на «стимулювання економіки», зокрема на ремонт доріг.

Як уточнили в організації, Мінінфраструктури звернулося до Кабміну ще наприкінці грудня 2020 року.

«Зокрема, у листі зазначено, що пасажиропотік на авіаційному транспорті в Україні у 2020 році знизився на 66% порівняно з 2019 роком. Це призвело до значних втрат аеропортів та авіаперевізників. У тому числі аеропорти «Бориспіль» та «Львів» імені Данила Галицького потребували додаткових коштів», - розповіли в State Watch.

При цьому Криклій в документі уточнив, що «в умовах зимового періоду та другої хвилі захворювання на COVID-19 у світі, авіаційна галузь потребує фінансової підтримки від держави задля збереження самої галузі».

Як поінформували в Мінінфраструктури, 500 мільйонів гривень з COVID-фонду хочуть витратити на забезпечення безпеки пасажирських перевезень, підвищення операційної ефективності підприємств і поліпшення авіаційного транспортного сполучення.

Нагадаємо, раніше в State Watch повідомляли, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков втретє просить виділити гроші з COVID-фонду на доплати працівникам структур МВС.

А Міненерго просило Кабмін повернути з «антикоронавірусного фонду» 140 мільйонів.

При цьому в Рахунковій палаті на початку лютого заявили, що з COVID-фонду не освоїли майже 12 мільярдів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: