Україна підніме питання обстрілів на Донбасі на засіданні ТКГ 3 березня

Читать на русском
Українська сторона на найближчому засіданні ТКГ намір обговорити посилення обстрілів на Донбасі і блокування міжнародної гумдопомоги
фото з відкритих джерел

Українська сторона на найближчому засіданні ТКГ намір обговорити посилення обстрілів на Донбасі і блокування міжнародної гумдопомоги бойовиками. Україна також чекає міжнародної реакції на ескалацію конфлікту.

Про це повідомила пресслужба української делегації у Тристоронній контактній групі в суботу, 27 лютого.

Ситуація на Донбасі: наскільки агресивнішим став противник після закриття телеканалів МедведчукаОдразу після оголошення санкцій проти Козака і телеканалів Медведчука в зоні проведення ООС почастішали ворожі снайперські обстріли. Від початку лютого загинуло 8 наших бійців та 7 – поранені.

У ТКГ нагадали, що вчора в результаті 14 обстрілів постраждали 10 бійців ЗСУ і ще один підірвався на вибуховому пристрої. Також сепаратисти заблокували гуманірний вантаж ООН.

«Українська сторона зазначає: обстріл населених пунктів, блокування гуманітарних конвоїв, обстріли об'єктів інфраструктури для створення гуманітарної катастрофи, посилення обстрілів позицій ЗСУ, до яких вдаються окупаційні сили останнім часом, свідчать про спробу їх керівництва штучно ускладнити обстановку на лінії фронту і використовувати це ускладнення для політичних спекуляцій», - йдеться в повідомленні.

За даними фактами Україна направила відповідні ноти до СММ ОБСЄ і має намір підняти це питання під час наступного засідання ТКГ 3 березня.

«Чекаємо також відповідної реакції держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій», - додали в делегації.

Нагадаємо, в штабі ООС сьогодні вранці повідомили про 14 ворожих обстрілів. Поранено троє українських військових, ще троє травмовані.

Також стало відомо, що на КПВВ «Щастя» бойовики заблокували 11 вантажівок з гумдопомогою від ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: