Режим тиші на Донбасі майже не працює – Резніков

Читать на русском
Бойовики постійно заперечують порушення режиму припинення вогню і звинувачують у стрілянині українську армію
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Режим припинення вогню на Донбасі практично вже не працює, а перемир'я на цій території ніколи й не було.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков в ефірі телеканалу «Прямий».

Резніков зазначив, що режим припинення вогню, який діяв в зоні ООС з липня 2020 року, допоміг значно знизити кількість загиблих і поранених українських солдатів. Однак це ніяк не можна назвати перемир'ям і цей режим ніколи не розглядався у такій якості.

Ситуація на Донбасі: наскільки агресивнішим став противник після закриття телеканалів МедведчукаОдразу після оголошення санкцій проти Козака і телеканалів Медведчука в зоні проведення ООС почастішали ворожі снайперські обстріли. Від початку лютого загинуло 8 наших бійців та 7 – поранені.

«Я вважаю, що режим «тиші» - не перемир'я. Перемир'я у нас немає і не було ніякого. Режим «тиші», ми дійсно досягли його в липні завдяки додатковим заходам і досить довго його тримали. Але, на жаль, сьогодні я змушений констатувати, що цей режим тиші практично перестає працювати в тому ідеальному варіанті, в якому він був раніше», - сказав він.

За словами Резнікова, бойовики постійно заперечують порушення режиму припинення вогню і звинувачують у стрілянині українську армію.

«Вони (бойовики - ред.) сьогодні дійсно провокують для того, щоб отримати вогонь у відповідь. За статутом ООН, кожна держава має право на самооборону. І наші військові це знають. Тому в разі потреби, якщо вони вважатимуть, що є загроза нашим позиціям, вони мають право на відповідь вогонь. І вони це зроблять», - додав міністр.

Нагадаємо, що протягом доби, 25 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування РФ п'ять разів порушили режим припинення вогню. Вранці в штабі ООС повідомляли про 6 ворожих обстрілів.

Раніше повідомлялося, що російська сторона знову заблокувала роботу двох КПВВ на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: