Два КПВВ на Донбасі знову заблокувала російська сторона – Україна в ТКГ

Читать на русском
Ситуація на КПВВ на Донбасі. Україна надала обіцяні автобуси, але російська сторона знову заблокувала пропуск.
facebook.com/UkrdelegationTCG

Україна надала автобуси для трансферу громадян через КПВВ «Золоте» і «Щастя», але російська сторона знову не дозволила пропуск.

Про це повідомила українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Facebook в середу, 24 лютого.

КПВВ із Кримом і на Донбасі: що обіцяють зробити політикиВолодимир Зеленський і Олексій Резніков обіцяють відкривати сервісні центри на КПВВ на Донбасі і на адмінкордоні з Кримом.

«За ініціативи голови української делегації Леоніда Кравчука, починаючи з 24 лютого, Україна надала автобуси-човники для перевезення громадян через лінію розмежування на КПВВ «Золоте» і «Щастя». Тиждень ми чекали реакції російської сторони...Російська сторона знову відмовила у відкритті КПВВ зі свого боку», - йдеться в повідомленні.

Такі дії з боку РФ обурили представників делегації.

«Представники російської делегації ніяк не можуть розрізнити різницю між справами та словами. На словах вони постійно жаліються на важку долю українських громадян (яких тримають у заручниках на окупованих територіях). Коли доходить до справи, можливість нашим громадянам виїхати з тимчасово окупованих територій та отримати адміністративні послуги, пенсії та соціальні виплати, блокується з 10 листопада», - додали в делегації.

Як відзначили у пресслужбі, тепер делегація чекає відповідної оцінки даної ситуації з боку держав-партнерів та міжнародних гуманітарних організацій.

Нагадаємо, роботу КПВВ на Донбасі російська сторона блокує ще з осені минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: