Загострення на Донбасі: в штабі ООС розповіли про провокації і нові обстріли

Читать на русском
Штаб ООС заявив про провокації 23 лютого і 22 ворожих обстрілах за минулу добу. З початку 24 лютого - 4 порушення перемир'я.
facebook.com/pressjfo.news

У зоні ООС 23 лютого озброєні формування РФ влаштували ряд провокацій. Протягом доби зафіксовано 22 факти порушення режиму припинення вогню з боку окупантів, а за сьогодні – 4 обстріли.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС ввечері 24 лютого.

Домовитися нереально: довкола Донбасу знову підвищуються ставкиРосійська Федерація і Україна чинять тиск один на одного через те, що на Донбасі було зірване чергове перемир'я.

Так, ще з ранку 23 лютого під ворожий обстріл з мінометів потрапили населені пункти Авдіївка, Красногорівка і Зайцеве. В результаті обстрілу в районі Зайцеве-Північне загинув один військовослужбовець ЗСУ, ще один отримав поранення.

Бойовики вели провокації і на інших напрямках. Під вогнем виявилися підрозділи ЗСУ в районах населених пунктів Піски, Гнутове, Шуми, Причепилівка, Золоте-4, Новоселівка, Катеринівка, Миронівський. Бойовики застосовували ручні і станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю.

Увечері 23 лютого в районі населеного пункту Піски був легко поранений ще один боєць ООС. А біля Хутору Вольного в результаті обстрілу і дистанційного мінування місцевості в приватному секторі отримав смертельні поранення 74-річний місцевий житель.

«На обстріли збройних формувань Російської Федерації, українські воїни відкривали вогонь», - заявили в пресцентрі.

У штабі додали, що масштабні масові провокації окупантів відбулися саме 23 лютого, на тлі «святкування в псевдореспубліках «Дня захисника вітчизни» і створення ейфорії «Перемоги на всіх фронтах»».

«В СЦЦК розцінюють події, що мали місце 23 лютого 2021 року, як широкомасштабну багаторівневу добре сплановану глибоку провокацію з боку ЗФ ОРДЛО при безпосередній підтримці та керівництва з боку РФ», - повідомили в штабі ООС.

Україна буде звертатися до ОБСЄ з черговими доказами злочинів ЗФ РФ на Донбасі, додали в штабі.

При цьому у зведенні ООС сказано, що з початку поточної доби, 24 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню. Крім того, боєць ЗСУ затримав військовослужбовця окупаційних військ РФ, який намагався проникнути на українські позиції.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що два КПВВ на Донбасі знову заблокувала російська сторона.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: