Загострення на Донбасі: поранено вісім бійців ООС

Читать на русском
За добу бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Поранено вісім українських військових.
фото УНІАН

За минулу добу, 26 лютого, бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил. Поранено вісім українських військових.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС вранці 27 лютого.

Режим тиші на Донбасі майже не працює – РезніковБойовики постійно заперечують порушення режиму припинення вогню і звинувачують у стрілянині українську армію

Так, поруч з Водяним окупанти вели вогонь з 120 мм мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. В результаті обстрілу шість військовослужбовців ЗСУ отримали осколкові поранення, ще троє воїнів - бойове травмування.

У районі населеного пункту Піски окупанти відкривали прицільний вогонь по позиціях українських воїнів з 120 мм і 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Біля Луганського окупанти тричі відкривали прицільний вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперської зброї. На цьому ж напрямку окупанти провели дистанційне мінування місцевості в напрямку українських позицій мінами ПОМ-2.

Поблизу Мар'їнки і Лебединського ворог вів прицільний вогонь зі стрілецької зброї. Ще один військовий ЗСУ отримав кульове поранення.

Біля Кам'янки окупанти вчинили кілька пострілів з автоматичного станкового гранатомету, а поруч з Південним - ще й зі стрілецької зброї. У передмісті Світлодарська противник вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомету.

Неподалік Невельського боєць ООС підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

«Всіх воїнів, які були поранені за минулу добу, оперативно доставили до лікувального закладу, де їм надається необхідна медична допомога», - додали в штабі ООС.

Про всі випадки порушення перемир'я Україна повідомила ОБСЄ.

Нагадаємо, на Донбасі спостерігається ескалація ситуації вже не перший тиждень. При цьому переговори щодо обміну полоненими з ОРДЛО заморожені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: