Кравчук дуже різко висловився щодо загострення на Донбасі

Читать на русском
На думку глави української делегації в ТКГ, те, що відбувається на Донбасі – це не провокації, а справжня війна
Леонід Кравчукbihus.info

Україні час припиняти обговорення того, що відбувається на сході країни і почати називати речі своїми іменами - агресора агресором, а війну війною, як це роблять в США і Європі.

Про це в ефірі програми «Право на владу» сказав глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

«Кілька днів тому відбувся Радбез ООН... Я брав участь у цьому засіданні онлайн. Виступили всі 15 членів Ради Безпеки - і постійні, і непостійні. Хочу вам сказати, Я такі оцінки Росії - як агресора, як окупанта - дуже рідко чую в Україні: гострі, нищівні... які вписуються тільки в одне слово - «агресор» і «окупант»... Так кажуть члени Ради Безпеки, окрім, звичайно, Росії. А ми в Україні сперечаємося: чи справді Росія агресор - чи, може, вона і не агресор, а може, ми самі між собою б'ємося?» - зазначив він.

Ситуація на Донбасі: наскільки агресивнішим став противник після закриття телеканалів МедведчукаОдразу після оголошення санкцій проти Козака і телеканалів Медведчука в зоні проведення ООС почастішали ворожі снайперські обстріли. Від початку лютого загинуло 8 наших бійців та 7 – поранені.

Голова української делегації в ТКГ зазначив, що якщо на Донбасі стріляють і вбивають, це не провокації, а справжнісінька війна.

«Яка це, до біса, провокація! Це війна, це вбивство, це порушення прийнятих документів про всеосяжну тишу. Давайте будемо називати речі своїми іменами», - закликав Кравчук.

Раніше Кравчук заявив, що Україна буде продовжувати процес консультацій в рамках ТКГ тільки в тому випадку, якщо це буде мати якийсь практичний сенс. А до цього він же констатував неможливість домовитися з Росією щодо Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: