Україна в ТКГ з'ясовувала з РФ територіальні межі «ОРДЛО» – Гармаш

Читать на русском
На переговорах в рамках ТКГ 16 лютого Україна підняла питання про те, на яку територію поширюються Мінські домовленості і які межі ОРДЛО.
Фото: ukr.radio

На переговорах в рамках Тристоронньої контактної групи сьогодні, 16 лютого, Україна підняла питання про те, на яку територію поширюються Мінські домовленості і які межі ОРДЛО.

Про це розповів член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш в Facebook.

«Мирний план» від бойовиків: чи визнала Росія себе стороною конфліктуРосія може бути визнана агресором лише в рамках юридичного поля, а не політичних заяв, вважає експерт.

«Ми як і раніше намагаємося з'ясувати у представників Росії, яку ж територію вони розуміють під поняттям «ОРДЛО». Тому що та, яка, за фактом, була захоплена російськими НЗФ, на 1400 км більше, ніж зафіксована у Мінських угодах, і на яку тоді територію поширюються Мінські домовленості - залишається незрозумілим», - написав Гармаш.

За його словами, на це питання Україна також не отримує чіткої відповіді, хоч воно і записане в Мінських угодах.

Крім того, додав Гармаш, на сьогоднішньому засіданні робочої групи з політичних питань «як ніколи часто» піднімалося питання про сторони військового конфлікту.

«Представники Росії стверджували, що це Україна і «Донбас» (що вони розуміють під цим поняттям - неясно. Напевно, частину Донецького вугільного басейну в Ростовській області РФ). Також з того боку звучав варіант - «народ Донбасу» (теж не зрозуміло, що не поділили з Україною жителі Покровська, Добропілля, Краматорська, Маріуполя ... Плюс півтора мільйона вимушених переселенців). Ми чітко вказали, що конфліктують Росія і Україна», - написав він.

Однак, за його словами, до загального рішення сторони переговорів так і не дійшли.

Нагадаємо, засідання в рамках ТКГ відбудеться також і в середу, 17 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: