Україна продовжить консультації в ТКГ, якщо вони матимуть сенс – Кравчук

Читать на русском
Під час переговорів делегацій ТКГ в Мінську Росія постійно йде від розв'язання важливих питань; голова української делегації сумнівається в доцільності подальших консультацій в рамках ТКГ
Леонід Кравчук24 канал

Україна продовжуватиме процес консультацій в рамках Тристоронньої контактної групи тільки в тому випадку, якщо це матиме якийсь практичний сенс.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, повідомляє пресслужба делегації.

Під час чергових переговорів у Мінську 17 лютого на рівні делегацій Росія, згідно з повідомленням, «кілька разів намагалася піти від обговорення практичних кроків з виконання Нормандських і Мінських домовленостей».

На засіданні обговорювалися питання відновлення роботи КПВВ «Золоте» через лінію розмежування, а також допуску інспекторів МАГАТЕ на окуповані території в Донецьк і Луганськ, запит на який був поданий ще в грудні 2020 року. Глава делегації РФ Борис Гризлов так і не зміг відповісти на ряд питань української делегації. Тому Україна готова звертатися до світової спільноти, урядів і організацій заради посилення тиску на Росію, щоб домогтися проведення інспекції МАГАТЕ на окупованому нею Донбасі.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Мінський процес переговорів щодо врегулювання на Донбасі «більше живий, ніж мертвий», а сам формат Мінська, як такий, ще не вичерпав свій потенціал.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: