ВАКС пом'якшив домашній арешт ексзаступнику директора порту «Південний»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання прокурора САП, а також захисника підозрюваного про запобіжний захід.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд пом'якшив цілодобовий на нічний домашній арешт колишнього виконувача обов'язків директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Олега Трайдакала, якого НАБУ і САП підозрюють у справі про понад 47 млн грн збитків державного порту.

Таке рішення 19 лютого ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відправив Трайдакала під цілодобовий домашній арешт. У зв'язку з наближенням дати завершення дії запобіжного заходу підозрюваного прокурор САП просив його продовжити, а адвокат Трайдакала клопотав про зміну заходу. Вивчивши клопотання, суддя частково задовольнив обидва клопотання і пом'якшив запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт.

Раніше у цій справі суд заарештував бізнесмена Микиту Жеребцова з альтернативою застави 4,2 млн грн. Також ВАКС заарештував першого заступника директора порту «Південний» Романа Інде із альтернативою 27 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру першому заступнику керівника порту «Південний» та ще десятьом особам у завданні держпідприємству понад 47 млн грн збитків. Слідство встановило, що Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії Жеребцовим впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі – від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: