Справа порту «Південний»: підозрюваному продовжили арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під вартою підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 19 квітня тримання під вартою бізнесмена Микити Жеребцова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні понад 47 млн грн державному підприємству «Морський торговельний порт «Південний».

Таке рішення 19 лютого ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд заарештував Жеребцова з альтернативою 4,2 млн грн. Пізніше ВАКС продовжив його арешт, але зменшив заставу до 3,15 млн грн.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії арешт прокурор САП просив його продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково. Так, він продовжив арешт Жеребцова до 19 квітня, але зменшив йому заставу до 2,043 млн грн.

Як відомо, слідство встановило, що перший заступник директора порту «Південний» Роман Інде разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства Олегом Трайдакалом та керівником приватної компанії Микитею Жеребцовим впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі – від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – аби у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру першому заступнику керівника порту «Південний» та ще десятьом особам у завданні держпідприємству понад 47 млн грн. Раніше в межах цієї справи 23 травня 2018 року НАБУ провело обшук у порту «Південний». Після цього в порту «Південний» розповіли про обшуки НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: